Ši svetainė turi ribotą jūsų naršyklės palaikymą. Rekomenduojame pereiti prie Edge, Chrome, Safari arba Firefox.

Cascara - kavos uogų arbata

Vešlių kavos plantacijų širdyje, Cascara yra žavingos gamtos gausos ir skonio sintezės liudijimas.

Nors kavos pasaulyje dažnai nepastebima, Cascara yra tikras gamtos išpuoselėtas perlas. Cascara - džiovinta kavos uogos luobelė, iš kurios ruošiama unikalaus skonio arbata. Šios arbatos pavadinimas yra kilęs iš ispanų kalbos žodžio, reiškiančio lukštas arba išlukštenti.

Bet pradėkime nuo pradžių: kavos pupelės iš tikrųjų yra kauliukas kavos uogoje.

Ant kavamedžių augančios kavos uogos, paprastai yra raudonos, kartais geltonos ar oranžinės spalvos. Šių uogų viduje yra dvi sėklos, kurias mes vadiname kavos pupelėmis, o jas gaubia minkštimas ir luobelė.

Kavos uogos, skinamos dėl brangių pupelių, optimalioje sunokimo stadijoje, klasifikuojamos ir atrenkamos. Po atrinkimo jos džiovinamos nuo 7 iki 15 dienų, o pasiekus 12% drėgnumą, uogos minkštimas atskiriamas nuo pupelės. Paprastai kavos uogos laikomos šalutiniu kavos gaminimo produktu ir išmetamos kaip atliekos arba kompostuojamos, todėl Cascaros gėrimas yra ne tik kūrybiškas, bet ir aplinkai draugiškas būdas pilnai išnaudoti kavamedžio dosnumą.

Cascara nuo seno mėgstama Jemene ir Etiopijoje, o pastaruoju metu kavos augintojai Pietų Amerikoje (ypač Salvadore ir Bolivijoje) vis aktyviau eksportuoja šį produktą. Kalbant apie skonines savybes, Cascaros arbata yra subtilaus vaisiško skonio gėrimas, savyje išsaugojęs ir dalelę kofeino. Ją galima ruošti ir vieną, bet dažniausiai ji yra skaninama įvairiomis žolelėmis ir prieskoniais, taip sukuriant išskirtinio skonio, lengvai tonizuojantį gėrimą.

Vero Cafe Cascara arbatomis jau galite mėgautis visose kavinėse.

Rinkitės iš dviejų skonio palečių:

-Cascara su šaltalankiais, levandomis, rozmarinais, šalavijais, imbieru.

-Cascara su raudonaisiais apelsinais ir vyno prieskoniais (gvazdikėliais, kvapiaisiais pipirais, cinamonu, kardamonu).

 

Su kiekvienu mūsų Cascara arbatos gurkšniu jūs tampate šios darnios kelionės dalimi!


Pirkinių krepšelis