Ši svetainė turi ribotą jūsų naršyklės palaikymą. Rekomenduojame pereiti prie Edge, Chrome, Safari arba Firefox.

KAIP PASIGAMINTI KAVĄ NAMUOSE

CHEMEX

Chemex kavos ruošimo prietaisą 1941 metais JAV sukūrė vokiečių kilmės chemijos mokslų daktaras Peter Schlumbohm. Mokslinis požiūris į kavos ruošimą šiuo atveju pasiteisino su kaupu. Kavinukas gavosi nepriekaištingas tiek forma, tiek funkcija. Kavinuko autoriui priklauso daugiau nei 300 patentų ir net 20 iš jų kartu su Chemex eksponuojami Niujorko moderniojo meno muziejuje (MOMA). Chemex pelnė Ilinojaus universiteto pripažinimą kaip vienas sėkmingiausių moderniųjų laikų dizaino produktų. Schlumbohm kūrinys pasirodė toks nepriekaištingas, kad per visą savo gyvavimo laiką išliko visiškai nepakitęs – korpusas iki šiol tebėra iš grūdinto stiklo išlietos, dailios smėlio laikrodžio formos su bambuko medžio fragmentu per vidurį, perrištu odos juostele. Minimalistinis dizainas, paruošimo paprastumas ir kavos tyrumas yra Chemex išskirtinis bruožas suteikiantis jam ypatingą statusą kavos prietaisų hierarchijoje. Žinant Chemex šlovės istoriją jis gali nustebinti proceso paprastumu - paruošti tobulo skonio kavą, užtruksite ne daugiau nei 5 minutes. Kiek žmonių galėsite pavaišinti priklausys nuo to, kokio dydžio kavinuką įsigijote.

Chemex esmė - paimti iš kavos kas geriausia

Kava paruošta naudojant Chemex primena stiprią arbatą, nes neturi jokių nuosėdų. Paruošimo metu kavos ir vandens kontakto trukmė trumpa, tad kava nespėja apkarsti. Specialūs filtrai užtikrina, kad būtų pašalinamos nepageidaujamos kavos nuosėdos ir aliejai, tokiu būdu kava išsaugo autentišką bei turtingą skonio paletę, natūralų saldumą ir itin švarią tekstūrą. Šis paruošimo būdas išsaugo intensyvų aromatą, kuris padeda kavos charakteriui atsiskleisti dar labiau. Specialistai labiau vertina vienkartinius popierinius filtrus, nei metalinius ir rekomenduoja naudoti vidutinio rupumo kavą.

HARIO V60

Jūsų dėmesiui vienas įdomesnių kavos gaminimo prietaisų filtrinis kavinukas Hario V60. Šį kavinuką sukurė japonai ir suteikė jam šį vardą, panašų į kosminio lainerio pavadinimą. Ir neapsiriko, nes iš tiesų, šiuo įrenginiu paruošta kava padeda atitrūkti nuo žemės, nors ir netiesiogine prasme. Pats prietaisas stebėtinai paprastas, šiek tiek primena Hamex, tik linkę viską išgryninti japonai vietoje įprastų trijų angų dugne paliko vieną. Todėl kava bėga ilgiau ir lėčiau, aliejai atsiskleidžia palaipsniui o tada vėl susiveja į harmoningą skonio bei aromato kompoziciją, kuriai sunku atsispirti. Tačiau esminis kavinuko privalumas ir išradimas tai sienelėmis serpantinu besivejantys grioveliai. Jų dėka proceso metu įrenginyje cirkuliuoja oras ir kava gaunasi tobulai vaisiška.

MOKA KAVINUKAS

Ištroškote itališko espresso aromato namuose? Greitam, sodriam ir energingam
ekstraktui išgauti ne visada reikia įmantrių technologinių sprendimų. Vero Cafe
ekspertas Mantas Gelūnas siūlo nesudėtingą alternatyvą – beveik kiekvienuose italų namuose aptinkamą kavinuką „Moka“.
Šis visame pasaulyje žymus virdulys praktiškai patvirtina teoriją, kad geriausi dalykai yra paprasti – su juo puikią kavą paruošite be didelių sąnaudų ar įgūdžių.

FRENCH PRESS

Nors puikiausiai galėtų būti vadinamas Tet a Tet, nes tai puikius variantas ruošti kavą dviem ar vienam asmeniui. Paprastas, neįpareigojantis ir žavingas, kaip tikras prancūzas.  Paruošti puikiai kavai šiuo būdu nereikės jokių papildomų priemonių ar įgūdžių -  tik vanduo, kava ir kelios minutės jūsų brangaus laiko. Skamba neblogai. Taigi, imkime ir išmokime iš 16 gramų kavos pasigaminti jūrą malonumo tiesiog čia ir dabar.

Kavinuko atsiradimo istorija kildinama iš Prancūzijos, kurioje pats principas gimė bandant pasigaminti kavos spaudžiant ją iš sūrmaišio į karštą vandenį. Nuo to laiko įrankis pastebimai patobulėjo ir tapo elegantišku, funkcionaliu prietaisu iš stiklo bei nerūdijančio plieno, kurio patentas galų gale atiteko italų dizaineriui Attilio Calimani. Gaminti juo sąlyginai pigu - nereikia papildomų filtrų ar kitų priedų, priežiūra taip pat itin patogi ir lengva. Kava paruošta šiuo prietaisu pasižymi gana tiršta konsistencija ir ryškiu, rafinuotu skoniu. Plieninio filtro dėka, gaminimo proceso metu subtiliai atsiveria kavos skonio niuansai, kuriuos sukuria palaipsniui išsiskiriantys kavos aliejai. Besiskleidžiantį skonį lydi intensyvus kavos aromatas papildydamas kavos charakterį sodriomis pojūčių natomis.

 Šiam nedideliam kavos alchemijos seansui jums reikės: French Press kavinuko, kavos pupelių, kavamalės ir virdulio, kuriame užvirsite vandenį. Pirmiausia apskaičiuojamos proporcijos pageidaujamam gėrimo kiekiui -  6 g maltos kavos tenka 100ml vandens. Subėrę kavą suvilgome ją nedideliu kiekiu karšto vandens ir šiek tiek palaikome kad “sušiltų“. Supylę likusį vandenį indą uždengiame ir 4 minutes svajojame apie ką nors gražaus. Tada nuspaudžiame tirščius neskubriai stumdami stūmoklį žemyn ir voila - turime pilną kavinuką gryno malonumo! Neutralizuoti tirščiai nebetirpsta ir neapkartina nei kavos nei svajonių, o jums belieka užsimerkti ir gurkštelėti gardžios karštos kavos.

French Press kavos ruošimo indas jau tapęs  pasaulyje populiaria klasika  ir vertinamas ne tik dėl paprastumo bet ir dėl gebėjimo įtaigiai papasakoti autentišką ruošiamos kavos skonio istoriją. 

Pirkinių krepšelis