Kavos mėgėjams Vilniuje ir Kaune vasario pabaiga – kovo pradžia buvo ypatinga: įvyko unikali kavos degustacija „Coffee S.O.S. by VERO CAFE“. Ši išskirtinė patirtis sukvietė ne tik patyrusius baristus, bet ir didžiųjų miestų gyventojus, norinčius pasinerti į rūšinės kavos pasaulį.
Kavų kelionė po pasaulį
Vasario 22–23 dienomis Varšuvoje vyko bene didžiausias Europoje kavos festivalis, kuriame savo kavos skrudinimo ir ruošimo įgūdžius demonstravo srities ekspertai. O nuo skonių ir kvapų galva tiesiog svaigo! Įkvėpti šio renginio, VERO CAFE nusprendė pasidalinti naujais kavos atradimais su Lietuvos kavos entuziastais, tad didžiųjų miestų gyventojus pakvietė į potyrių degustaciją. Jos metu dalyviai buvo vaišinami kava iš skirtingų pasaulio regionų – nuo Etiopijos iki Kolumbijos, nuo Ruandos iki Popajano.
Vis dar niūrias popietes praskaidrino neatrasti skoniai ir aromatai
Į rūšinės kavos buveines Kaune ir Vilniuje – Her Excellency by VERO CAFE – susirinkę dalyviai turėjo galimybę susipažinti su dešimčia skirtingų rūšių pupelių:
-
Colombia Los Nogales (Beansmith's) – iš Huila regiono, Bourbon veislės arabika su 88 balų įvertinimu. Klasikinis švarios Kolumbijos kavos pavyzdys.
-
Ethiopia Beloma (Hayb) – natūraliai apdirbta, fermentuota Yirgacheffe kava su mielėmis.
-
Rwanda Gicumbi Bukure (Grange Coffee) – aukštai augusi Red Bourbon veislės kava su intensyvia vaisių palete.
-
Ethiopia Gemechu Shonora (Spin) – iš Guji regiono, pasižyminti tropinių vaisių ir gėlių natomis.
-
Colombia Wilton Benitez Tabi (Yoco) – natūrali, fermentuota Tabi veislės kava iš Granja Paraiso 92 ūkio su unikaliu vyšnių poskoniu.
-
Colombia Las Palmas Tropical Heat (Concept) – eksperimentinė fermentacija, suteikianti kavai tropinių vaisių charakterį.
-
Colombia Pink Bourbon Barrel Aged (Kyoto) – statinėje brandinta kava su subtiliais brandinimo niuansais.
-
Popayan Decaf (Lau Cafe) – aukštos kokybės dekofeinizuota kava be kompromisų skoniui.
-
Marcelino (Fatcher‘s) – arabika iš San Ignacio, La Coipa regiono (Peru).
-
Colombia Gesha Spirits (Spojkaroastery) – arabika su 89 balų įvertinimu, pusiau plauta/anaerobinė fermentacija.
Kavų degustacija – ne tik skonis, bet ir istorija
Ši degustacija tapo tikra kelione per skirtingus regionus, kavos apdirbimo metodus ir nepakartojamus skonius. Savo degustacinės kelionės patirtimis pasidalijo VERO CAFE technologai Mantas ir Ugnius, suteikdami dalyviams gilesnį supratimą apie tai, kas slypi kiekviename kavos puodelyje.
Nesvarbu, ar esate patyręs kavos entuziastas, ar tik pradedate atrasti rūšinę kavą – tikimės, jog ši popietė praturtino kiekvieno dalyvio skonio patirtį ir paskatino dar labiau gilintis į kavos kultūrą.
Sekite naujienas ir nepraleiskite kitų VERO CAFE renginių – nes mūsų kavos pasaulis kupinas netikėtų atradimų!