Ar žinojote, kad kava turi tiek pat skonio niuansų kaip ir vynas? Norint juos atrasti, kavos pasaulyje naudojamas cupping – profesionalus kavos degustavimo metodas, leidžiantis pažinti tikrąjį kavos aromatą, skonį ir kokybę.
Kas yra cupping?
Cupping metu šviežiai malta kava užpilama karštu vandeniu, paliekama kelioms minutėms, o tada šaukštu ragaujama „slurpiant“. Toks būdas leidžia tolygiai paskleisti kavą burnoje ir atskleisti visas skonio natas – nuo vaisių, uogų ar citrusų iki šokolado, karamelės ar gėlių aromatų.
Tai ritualas, kurį kasdien naudoja skrudintojai, baristos ir kavos entuziastai visame pasaulyje. O dabar turite galimybę tai išbandyti patys!
Kavos savaitės degustacijos
Šiemet Kavos savaitės proga kviečiame į specialias cupping degustacijas Kaune ir Vilniuje:
-
Rugsėjo 25 d. 15:30 Kaune – su Dariumi Vėželiu
- Regitracija į degustaciją: https://forms.office.com/e/6QWyVWK3zS
- Daugiau: https://fb.me/e/7O5Bv5CLc
-
Rugsėjo 26 d. 15:30 Vilniuje – su Dariumi Vėželiu
- Regitracija į degustaciją: https://forms.office.com/e/guhR2yTQFC
- Daugiau: https://fb.me/e/6IEd9RsCw
-
Spalio 1 d. 09:00 Kaune – su Mantu Gelūnu
- Regitracija į degustaciją: https://forms.office.com/e/AJjx56qpKJ
- Daugiau: https://fb.me/e/5R0Tct7eV
-
Spalio 1 d. 15:00 Kaune – su Mantu Gelūnu
- Regitracija į degustaciją: https://forms.office.com/e/gSHRDtRdng
- Daugiau: https://fb.me/e/3B2sIxInt
-
Spalio 1 d. 09:00 Vilniuje – su Ugniumi Jurgeliūnu
- Regitracija į degustaciją: https://forms.office.com/e/TKDAmgQ2kw
- Daugiau: https://fb.me/e/2OhlnvEgE
-
Spalio 1 d. 15:00 Vilniuje – su Ugniumi Jurgeliūnu
- Regitracija į degustaciją: https://forms.office.com/e/dk0tNPXpf4
- Daugiau: https://fb.me/e/8JSJoKFLA
Vietų skaičius ribotas!
Dalyvių registracija yra būtina.
Kodėl verta dalyvauti?
-
Išmoksite atpažinti skirtingas kavos skonio natas.
-
Degustuosite specialiai atrinktas kavos rūšis.
-
Patirsite, kaip kavą ragauja profesionalai.
-
Praturtinsite savo kavos žinias ir kasdienius ritualus.