Ši svetainė turi ribotą jūsų naršyklės palaikymą. Rekomenduojame pereiti prie Edge, Chrome, Safari arba Firefox.

NELIEČIAMO MIŠKO FONDAS / VERO CAFE 🌳


„Kava, kuri saugo”- tai viena iš VERO CAFE iniciatyvų, skirtų prisidėti prie Nacionalinio neliečiamojo miško fondo veiklos. 

Tvarumas pirmiausia prasideda nuo mūsų pasirinkimų. Visą gegužę, birželį ir liepą, 4% lėšų nuo kiekvieno kavos kilogramo skyrėme Nacionaliniam neliečiamojo miško fondui. Šiandien džiaugiamės 3000 pasodintų medžių. 🌳

Ar žinai, kad vienas europietis yra atsakingas už maždaug 6,7 tonas metinių CO2 emisijų? Tokiam taršos kiekiui kompensuoti reikia bent 319 brandžių medžių. Miško sodinimas yra geriausias įrankis kovoje su klimato kaita, bet nemažiau svarbu leisti medžiams augti ir pasenti, nes seni medžiai yra geresni anglies kaupikai. Nacionalinio neliečiamojo miško fondo dėka, mūsų pasodinti 3000 medžių niekada nebus kertami ir išaugs į brandų mišką, padėsiantį kovoti su klimato kaita. 🦸

Nacionalinis neliečiamojo miško fondas – tai labdaros ir paramos fondas, kurio misija – prisidėti prie brangiausio Lietuvos turto – miškų išsaugojimo ir gausinimo. Miškų plėtra yra viena svarbiausių priemonių kovoje su klimato kaita. Šio fondo tikslas – iki 2050 m. pasodinti tris milijonus medžių. Svarbiausia, kad pasodintas miškas niekuomet nebus kertamas ar kitaip naudojamas komerciniais tikslais. Fondo veiklos apima tiek visuomenei atviras miško sodinimo iniciatyvas, tiek ir aplinkosauginę, pažintinę bei šviečiamąją veiklą, jaunimo gamtamokslinį ugdymą. Džiaugiamės šio fondo vykdoma veikla ir didžiuojamės galėdami būti šios prasmingos iniciatyvos dalimi.

Daugiau informacijos apie fondą: Neliečiamas miškas | Nacionalinis neliečiamojo miško paramos fondas (nelieciamasmiskas.lt)

Pirkinių krepšelis