Jau antrą kartą žymi maisto tinklaraštininkė ir kulinarinių knygų autorė Nida Degutienė Vero Cafe erdvėse pristatys savo naują knygą!
Kviečiame į ketvirtosios autorės knygos „Australijos skoniai: mano atradimai” pristatymą Druskininkuose, Kaune ir Vilniuje. Knyga gimusi po dviejų metų, pragyventų tolimojoje Australijoje. Šalyje, kuri šiandien kunkuliuoja it pats didžiausias tautų katilas ir diktuoja pasauliui kulinarines madas. Kalbėsimės apie knygą, maistą, Australiją ir, žinoma, kavą! Renginio metu vyks Vero Cafe kavų degustacija.
Pažadame įdomų ir jaukų vakarą su geriausia rūšine kava!
📍Druskininkai, VERO CAFE, Šv. Jokūbo g. 1-3
📅 2023 08 26
🕓 16:00
📍Kaunas, VERO CAFE, Vilniaus g. 23
📅 2023 08 28
🕕 18:00
📍Vilnius, VERO CAFE, Gedimino pr. 27
📅 2023 08 30
🕕 18:00
Nida, kokią kavą mėgstate?
Espresso, espresso macchiato arba picolo (picolo tada, kai jau prieš tai būna kelios espresso suvartotos).
Kaip prasideda jūsų rytas Australijoje?
Stikline vandens su citrina, žalios arbatos puodeliu, 1 valandos pasivaikščiojimu/pabėgiojimu, pusryčiais ir laukiamiausiu ryto ritualu - puodeliu espresso.
Kokia kavinių kultūra Australijoje?
Australai pelnytai vadinami “cafe society”. Dieną pradėti kavinėje daugeliui australų - šventas reikalas. Kavos kultūra čia plačiai išvystyta, nerasite nė vieno biuro pastato, turistinio objekto ar kitokios viešos erdvės, kurioje neveiktų kavinė, siūlanti tikrai kokybiškos kavos ir keletą saldžių bei pikantiškų užkandžių. Kavinės būtiniausiai yra ir kiekvieno gyvenamojo rajono centre, jos yra tikras traukos centras aplink gyvenantiems žmonėms. Tiesa, Austalijoje kavinės dirba nuo labai ankstyvo ryto iki 15 valandos.
Kokią kavą mėgsta australai?
Australai - tikri kavos gurmanai. Paprastai kiekvienas klientas turi savo mėgiamą kavos rūšį, kavos gėrimą ir pageidaujamą jos pagaminimo būdą, kiekvieną kliento norą su dideliu entuziazmu išpildo baristos. Be tradicinių kavos rūšių (espresso, long black, latte, macchiatto, cappuccino, picolo) australai dažnai užsisako ¾ kavos (kas reiškia, jog klientas nori stipresnės nei įprasta juodos kavos). Kiekvienoje kavinėje klientai renkasi ne vien tradicinį (karvės) pieną, liesą ar įprasto riebumo, bet ir mažiausiai 3-4 rūšių augalinius pienus. Dažniausiai augalinio pieno mėgėjai užsako kavą su migdolų, avižų arba makadamijų pienu.
Ką jūs, ir ką australai mėgsta ir dažniausiai renkasi prie kavos?
Aš mėgstu ką nors saikingai saldaus:) Australijoje kepiniai mažiau saldūs nei Lietuvoje, dažniausiai prie kavos siūlomi švieži kruasanai, bananų arba razinų duona, cinamono bandelės, brownie. Jei norisi užkąsti stipriau, paprastai kavinėse siūlomas platus šviežiai pagamintų sumuštinių pasirinkimas.
Įdomu išgirsti daugiau apie gyvenimą, maistą ir kavą Australijoje? Ateik į knygos pristatymą! Renginys nemokamas.