Ši svetainė turi ribotą jūsų naršyklės palaikymą. Rekomenduojame pereiti prie Edge, Chrome, Safari arba Firefox.

Kaviškas savaitgalis: Varšuvos kavos festivalis 2023

 

Pirmąjį vasario savaitgalį, visą didelę kavos bendruomenę Lenkijos sostinėje subūrė jau aštuntą kartą vykstantis Varšuvos Kavos festivalis.

Buvo visko: degustacijų, čempionatų, pokalbių, pažinčių, senų draugų, neatrastų kavų, naujų skonių bei daug kavos.

Festivalis orientuotas į pačią plačiausią auditoriją – nuo paprastų kavos mėgėjų, kurie kavą ruošia namuose, geria kavinėse iki vadinamųjų kavininkų, turinčių nuosavas kavines, užsiimančių skrudinimu ir pan. Tačiau daugumai kava nėra tik gėrimas padedantis nubusti, kuo toliau tuo labiau kava tapatinama su ritualu, mėginamos naujos kavos rūšys, ruošimo aparatai, bei kavos virimo technikos.

Pabendravome ir su kavos augintojais - kurie neapsiriboja tradiciniais kavos apdribimo būdais, o taip pat kaip ir vartotojas - eksperimentuoja ir ieško naujos, pačios geriausios kavos. Viena tokių - kava fermentuota su kokosais ir ananasais. Fermentacijoje labai svarbų vaidmenį vaidiną cukrūs kurie fermentacijos pagalba skaidomi ir pasisavinami žalios kavos pupelės. Rezultatas - itin saldi, "funky" ir netradicinio skonio kava. Šis netradicinis fermentavimo būdas atsirado visai nesenai, tačiau aptinkamas vis dažniau.

Taip pat Lenkijoje susipažinome su jaunąja skrudintojų karta, kurie į kavą žiūri pro rožinius akinius. Griauna mitus, nusistovėjusias taisykles ir į kavos pasaulį atneša naujų idėjų bei skonių. Tikime, kad toks požiūris kavos bendruomenę greitai nuneš į dar aukštenes platumas. 

Buvo be galo džiugu sutikti tiek daug kavos entuziastų vienoje vietoje. Nustebimo Lenkijos kavos bendruomenės draugiškumas ir bendrystė. Kas tik parodo, kad kava - vienijantis ir bendravimą skatinantis stebuklingas gėrimas. 

Tariame Varšuvos kavos bendruomenei iki. Ir dėkojame už kofeino dozę.

Iki kitų kartų!

 

Pirkinių krepšelis