Ši svetainė turi ribotą jūsų naršyklės palaikymą. Rekomenduojame pereiti prie Edge, Chrome, Safari arba Firefox.

Rūšinė kava EL ROSARIO SARCHIMOR

Nors Lietuvoje kavamedžiai neauga, bet paragauti kavos, kurios auginimo istorija stipriai susijusi su Lietuva, tikrai įmanoma. Kaip? Mūsų rūšinė kava El Rosario Sarchimor užauginta Salvadore, El Rosario ūkyje, kuriam vadovauja kilmingos Lietuvos didikų šeimos - Pacų - palikuonys.

Ši kava buvo džiovinama tiesioginės saulės spinduliuose, todėl pasižymi saldumu ir tvirtu kūnu. Skonyje galima pajusti juodųjų serbentų, mandarino žievelės ir slyvų skonio natas. Viena klientė atsiliepime patikino: „Ir iš tikrųjų, jaučiasi juodųjų serbentų poskonis”.

Paragauti ir skonio natų paieškoti galite ir patys - šį mėnesį (2023 m. balandį) šioms rūšinėms kavos pupelėms taikoma nuolaida.

Kavos istorija

Antrojoje XVII amžiaus pusėje daugelis lietuvių šeimų, tarp jų – ir dalis Pacų, emigravo į kitas šalis. Kilminga Lietuvos didikų šeima, surado namus tolimajame Salvadore ir pasaulyje išgarsėjo kaip išskirtinės kavos augintojų dinastija.

1917 m. Salvadore, Dona Petrona Palacios de Diaz įsigijo žemės Šventosios Anos ugnikalnio aukštumose. Derlingą vietovę naujoji šeimininkė pavertė kavos plantacija, kuri pelnė puikią reputaciją šalyje. Nuo tada Santa Petronoje jau pasikeitė net šešios valdytojų kartos.

1990 m. buvo įsigyta nauja plantacija - El Rosario. Šiandien, sumaniai šeimininkaujant Federico Pacas Lopez, laikantis esminių vertybių čia auginama aukščiausios klasės rūšinė kava Pacas, Pacamara, Sarchimor, Burbon. Tvaraus verslo principai leidžia siekti išskirtinės kokybės puoselėjant darnius santykius su darbuotojais ir tausojant gamtą. Kavos uogos skinamos tik deramai prinokusios, kruopščiai atrenkamos rankomis.

„Šiandien kava mūsų gyvenime užima 365 dienas per metus. Mums tai labiau aistra, o ne darbas. Gaminti geros rūšies kavą visada yra iššūkis: tenka kovoti su klimato kaita, nusikaltimais, darbo jėgos stygiumi. Tačiau, kai pagaliau kavos puodelis atkeliauja į tavo rankas ir dar matai, kaip kiti žmonės mėgaujasi kvapniu gėrimu, ateina nuostabus pasitenkinimo jausmas. Ir jis įkvepia.”

Federico Pacas Lopez

Šiai istorijai jau šimtas ieškojimų, uolaus darbo, pagarbos ir atsidavimo kavai metų. Ji mums pasakoja, kad sukurti kažką vertingo užtrunka amžius, nors mėgautis tuo tektų tik akimirką.  

Apie kavą

Skonyje dominuoja Juodieji serbentai, mandarino žievelė, slyvų saldumas
Aromatas Tvirtas, saldus
Poskonis Saldus, karamelės
Kilmės šalis Salvadoras 
Regionas Santa Ana
Ūkis

El Rosario  

Ūkininkas Frederico Pacas Lopez  
Kavos porūšis 100% Arabika Sarchimor
Aukštingumas 1560-1700 metrų virš jūros lygio
Apdirbimas

Honey 

Skrudinimas

Vidutinis

Rekomenduojamas paruošimo būdas Espresso, In-Cup, Užpiltinė

Pirkinių krepšelis