Ši svetainė turi ribotą jūsų naršyklės palaikymą. Rekomenduojame pereiti prie Edge, Chrome, Safari arba Firefox.

Musoninė kava iš Indijos

Indijoje kavamedžiai auginami nuo XVII amžiaus. Geriausiai žinoma Indijos kava yra vadinamoji  musoninė kava. Musonas − sezoninis vėjas, žiemą pučiantis nuo sausumos į vandenyną, o vasarą – nuo vandenyno į žemyną. Anuomet, buriniai laivai gabenantys kavos pupeles iš Indijos į Europą, užtrukdavo mėnesius ir turėdavo įveikti sunkias musoninio klimato sąlygas, kol pasiekdavo savo kelionės tikslą.


Dėl musoninių vėjų ir drėgmės, laivuose plukdomose pupelėse prasidėdavo lėta fermentacija. Ilgainiui pastebėta, kad kol pasiekia Europą, kavos pupelės pakeičia ne tik savo išvaizdą, bet ir įgauna unikalų skonį bei aromatą. Nors šiais laikais kavos pupelės iš Indijos jau nebėra gabenamos buriniais laivais, musoninis kavos apdirbimo būdas vis dar gyvas ir itin populiarus pietų Indijoje. 
Po derliaus nuėmimo, kavos pupelės pirmiausia apdirbamos natūraliuoju arba sausuoju būdu, kurio metu kavos pupelės džiovinamos saulėje, po atviru dangumi.


Po šio etapo kavos pupelės paskleidžiamos 10-15 cm aukščio sluoksniu gerai vėdinamose, pusiau atvirose patalpose. Čia jos laukia musoninio sezono Indijoje pradžios, įprastai besitęsiančio nuo birželio iki rugsėjo mėnesio. Vyraujant drėgniems musoniniams vėjams, kavos pupelės absorbuoja drėgmę. Visas procesas trunka nuo 12 iki 16 savaičių, jo metu kavos pupelės padidėja beveik dvigubai, pakeičia spalvą iš šviesiai žalios į auksinę. 

Imituojant anų laikų kavos pupelių kelionę buriniais laivais, išgaunamas unikalus ir egzotiškas kavos skonis. Mūsų kolekcijoje esančioje rūšinėje kavoje iš Indijos India Monsooned AA iš 100% Arabika Kent kavos pupelių, dominuoja tabakas, saldi karamelė bei kartus juodasis šokoladas. Jeigu ieškote kažko egzotiško ir neįprasto –  šios kavos būtina paragauti. 

Pirkinių krepšelis