VERO CAFE
KIAUŠINIŲ PATIEKALAI
BENEDIKTO KIAUŠINIAI SU RŪKYTA LAŠIŠA
Pusryčių klasika – kiaušiniai, puri brioche bandelė, pagardinta Hollandaise padažu, avokadu (kuris į mūsų virtuvę atvyksta iš ,,Mangų Mangas”), saulėje džiovintais pomidorais, rūkyta lašiša, laiškiniais česnakais ir pipirais Poivre du Vigneron Expression Chenin.
BENEDIKTO KIAUŠINIAI SU PROSCIUTTO COTTO
Klasikinis pasirinkimas su itališku akcentu – kiaušiniai, brioche bandelė, Prosciutto Cotto kumpis, švelnus Hollandaise padažas, avokadas (kuris į mūsų virtuvę atvyksta iš ,,Mangų Mangas”), saulėje džiovinti pomidorai, laiškiniai česnakai ir išraiškingi pipirai.
BENEDIKTO KIAUŠINIAI SU KELMUČIAIS
Bandelė brioche, trintas avokadas (kuris į mūsų virtuvę atvyksta iš ,,Mangų Mangas”)
marinuoti kelmučiai, Hollandaise padažas, laiškiniai česnakai - unikalus derinys,
pagardintas aromatingais džiovintais pomidorais.
BENEDIKTO KIAUŠINIAI SU CHORIZO DEŠRA
Sūrus ir aštrus derinys su sultinga chorizo dešra, trintu avokadu (kuris į mūsų virtuvę
atvyksta iš ,,Mangų Mangas”) virtais kiaušiniais ir chipotle padažu – patiekalas, kuris sužadins skonio receptorius net ir išrankiausiems gurmanams.
BENEDIKTO KIAUŠINIAI „FLORENTINE”
Ypač skanus patiekalas, pramintas vėlyvųjų pusryčių karaliumi – brioche bandelė,
virti kiaušiniai, grietinėlėje troškinti špinatai, portobelo grybai ir lydytas sūris,
Hollandaise padažas, šis derinys sukurs ypatingą pusryčių atmosferą.
TURKIŠKI KIAUŠINIAI ,,CILBIR”
Tradicinis turkiškas patiekalas – švelniai virti kiaušiniai, jogurtas, patiekiami su pita duonele, Harissa padaže keptomis morkomis, aštriu sviestu, medumi ir skrudintais kedro riešutais. Skonis, kuris nustebina ir kviečia sugrįžti.
,,SHAKSHUKA”
Du kiaušiniai, kepti pomidorų ir paprikų troškinyje su Chorizo dešra, feta sūriu ir Viduržemio jūros prieskoniais. Patiekiama su šviežiomis petražolėmis ir šilta pita duonele. Sotus, kvapnus ir šildantis patiekalas tiesiai iš saulėtos virtuvės.
KIAUŠINIENĖ SU ,,CHORIZO” DEŠRA
Skanūs, tirpstantys burnoje plakti kepti kiaušiniai su chorizo dešra, patiekiami su
traškiomis gruzdintomis tortilijomis ir salsa padažu – puikus pasirinkimas
pusryčiams, pietums ar net gi lengvai vakarienei.
ANGLIŠKI PUSRYČIAI
Sotus klasikinis rytas – kepti kiaušiniai, kiaulienos dešrelė, traški šoninė, kepti pievagrybiai ir pomidoras, švelniai troškintos pupelės bei apskrudęs sourdough skrebutis. Puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta ryte pradėti stipriai ir gardžiai.
ŠILKINĖ KIAUŠINIENĖ ,,SCRAMBLED EGGS"
Lengvai plakti ir švelniai kepti kiaušiniai, patiekiami su traškiu sourdough duonos skrebučiu, trintu avokadu (kuris į mūsų virtuvę atvyksta iš ,,Mangų Mangas”) bei pasirinktinai – šviežiomis arba marinuotomis daržovėmis.
TORTILIJA SU AVOKADU IR KIAUŠINIU
Minkšta tortilija su švelniai plaktais kiaušiniais, trintu avokadu (kuris į mūsų virtuvę atvyksta iš ,,Mangų Mangas”), čederio sūriu ir sultingais pomidorais. Patiekiama su jogurtiniu padažu ir daržovėmis.
SKREBUČIAI
AVOKADO SKREBUTIS SU KIAUŠINIAIS
Sourdough duonos skrebutis su trintu avokadu (kuris į mūsų virtuvę atvyksta iš ,,Mangų Mangas”), keptais arba virtais kiaušiniais, vyšniniais pomidorais, moliūgų sėklomis ir gvakamolės prieskoniais.
TRIJŲ KUMPIŲ SUMUŠTINIS
Sourdough skrebutis su vytintų mėsų rinkiniu – Serrano, Prosciutto Cotto ir Coppa. Skonį sustiprina pesto padažas, marinuoti svogūnai ir šviežios gražgarstės. Sodrus, gurmaniškas derinys.
KARŠTAS SUMUŠTINIS SU KIAUŠINIAIS IR VIŠTIENA
Du kepti kiaušiniai, rūkyta vištienos filė, traškus sourdough skrebutis, trintas avokadas (kuris į mūsų virtuvę atvyksta iš ,,Mangų Mangas”), sūrio padažas ir šviežios arba marinuotos daržovės.
BLYNAI IR VARŠKĖTUKAI
LIETINIAI BLYNAI SU VIŠTIENA
Minkšti lietiniai su rūkyta vištienos filė, tirpstančiu čederio sūriu ir vyšniniais pomidorais. Patiekiami su gaiviu avokadų padažu ir pomidorų salsa.
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Minkšti lietiniai, įdaryti švelnia varške, patiekiami su natūraliu jogurtu, šviežiomis šilauogėmis ir lengvu medaus užpilu.
AMERIKIETIŠKI BLYNELIAI
Purūs, burnoje tirpstantys blyneliai, apibarstyti cukraus pudra, šalia patiekiamas klevų sirupas bei karštas šokoladas, pagardinti šviežiomis šilauogėmis ir bananais.
VARŠKĖS VIRTINUKAI SU GRIETINELE IR ŠILAUOGĖMIS
Minkšti, naminius primenantys varškės virtinukai, patiekiami su šviežia grietinėle ir šilauogėmis. Jaukus, nostalgiškas skonis.
VARŠKĖS VIRTINUKAI SU SVIESTO PADAŽU
Švelnūs varškės virtinukai su tirpstančiu sviesto padažu. Klasika, primenanti vaikystę – paprasta, bet neprilygstamai gardu.
CUKINIJŲ BLYNELIAI
Lengvi cukinijų blynai su rūkyta lašiša ir gaiviu varškės-agurkų pagardu. Puikiai tinka vėlyviems pusryčiams ar lengviems pietums.
KITI PATIEKALAI
CEZARIO SALOTOS SU VIŠTIENA
Salotų klasika - Cezario salotos su kepta vištienos filė, virtu kiaušiniu, vyšniniais pomidorais, kietuoju sūriu, traškiais krutonais ir ridikėlių daigais. Pasirinkite ančiuvių arba medaus-garstyčių padažą. Gaivus, sotus ir visada patikimas pasirinkimas.
MEKSIKIETIŠKŲ SALOTŲ DUBUO
Spalvingos ir sodrios salotos, kuriose susijungia aštresnissalsa padažas, bolivinėbolanda, kreminis avokadas(kuris į mūsų virtuvę atvyksta iš „Mangų mangas”) bei saldūs kukurūzai, sukurdami charakteringą,tikrą meksikietišką derinį.
GRUZDINTI ŽIEDINIAI KOPŪSTAI SU „ROMESCO"
Švelnūs, traškūs žiediniai kopūstai, kepti iki auksinės spalvos, patiekiami su ypač ryškaus skonio „Romesco" padažu ir feta sūriu, puikiai tiks kaip užkandis ar lengvas patiekalas.
GRŪDĖTOS VARŠKĖS SALOTŲ DUBUO
Šis gaivus ir maistingas dubuo su šviežia varške, sūdyta lašiša, avokadu(kuris į mūsų virtuvę atvyksta iš „Mangų mangas”) bei švelniu žaliuoju salsa padažu padės pradėti dieną energingai. Idealiai tinka tiek pusryčiams, tiek lengvai pietų užkandžiui.
GRIKIŲ KOŠĖ
Maistinga ir kvapni grikių košė, patiekiama su trintu avokadu (kuris į mūsų virtuvę atvyksta iš ,,Mangų Mangas”), saulėje džiovintais pomidorais, keptais svogūnais ir šviežiu baziliku. Augalinis, subalansuotas ir sotus pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek pietums.
AVIŽINĖ KOŠĖ
Spalvinga skonių palete pasižyminti košė su mūsų gamybos ,,Cascara” sirupu, pagardinta karamelizuotais obuoliais bei karamelizuotais sausainių trupiniais. Šis derinys primins tirpstantį burnoje obuolių pyragą, košė tiks ne tik pusryčiams, bet ir desertui.